ONZE werkwijze

Het platform

Vakstudenten.nl verbind jou met een student. Deze student werkt vervolgens de opdracht uit voor jouw project. Om zeker te zijn van kwaliteit, duidelijke afspraken en groei van de student lichten wij deze onderwerpen graag toe.

Onderwerpen

Voorbeeld van de blokken met informatie van de opdracht

Voordelen van Vakstudenten.nl

Persoonlijkheid

Selecteer een student aan de hand van hun profiel. Zo weet je zeker dat de student bij jouw klus past.

Betaalbaar

Vakkundige hulp door studenten met passie in plaats van dure professionals.

Flexibel

Studenten werken online of komen langs met een flexibele agenda. Dus ook in avonduren en weekenden.

Voorbereiding

Opdracht voorbereiding door professionals, voor duidelijke afspraken en het voorkomen van misverstanden.

Indienen van een opdracht

Opdracht voorbereiding

Bij het indienen van een opdracht wordt de informatie van de opdracht verwerkt in een opdrachtomschrijving. Aan de hand van deze omschrijving weet de student wat er verwacht wordt. Hieronder verstaan onder andere we een uren-berekening, context van de opdracht en bijlagen. Deze voorbereiding vindt plaats met professionele ondersteuning.

Binnenkort: Online zichtbaar

Om de studenten te informeren over de beschikbaarheid van de opdrachten, worden de opdrachten binnenkort online zichtbaar gesteld. Zo kunnen de studenten via de website de opdrachten inzien en zicht hiervoor inschrijven.

Prijs berekening

Een van de onderdelen binnen de opdrachtomschrijving is de prijs. De berekening wordt gedaan aan de hand van een uren-plan.

Voorbeeld van de blokken met informatie van de opdracht

Inschrijving student

Inschrijvingen

Na het opstellen van de opdracht kunnen studenten zich inschrijven voor jouw opdracht. Deze studenten geven hierdoor aan dat zij jouw opdracht kunnen realiseren. Dit kunnen ook meerdere studenten zijn waaruit jij een keuze kan maken.

Studenten profiel

In het profiel worden verschillende onderdelen omschreven: de opleiding van de student, eerder afgeronden opdrachten, een persoonlijk verhaal en ervaringen van eerdere klanten. 

Selecteren van een student

Selectie

Aan de hand van het profiel van de student kan je een student selecteren voor jouw project. Kijk onder andere naar het persoonlijke verhaal van de student en ervaringen van eerdere opdrachten.

Contact

Na het selecteren wordt het volledige profiel van de student naar jou opgestuurd. Dit profiel bevat de contactgegevens zodat je contact kan opnemen.

Betaling methode

Geen losse betalingen

Om verwarring te voorkomen worden de betalingen via Vakstudenten geregeld. Wij betalen de student uit, waardoor jij je hier niet druk om hoeft te maken.

Deel 1: selectie

Het eerste deel van de betaling (50%) vindt plaats op het moment van de selectie. Zodra jij de student gevonden hebt die bij jouw opdracht past, wordt het eerste deel in rekening gebracht. Dit deel functioneert als aanbetaling.

Deel 2: oplevering

Zodra de opdracht is opgeleverd en deze voldoet aan de eerder afgestemde afspraken in de opdrachtomschrijving, vindt het laatste deel van de betaling plaats. 

Uitwerking

Aftrap

Onze tip is om voordat de student begint met de uitwerking, een gesprek te plannen. Zodat er eventuele vragen gesteld kunnen worden en er zonder onduidelijkheden gestart kan worden. 

Opdrachtomschrijving

De student werkt aan jouw project aan de hand van de opdrachtomschrijving. Hierin staan de afspraken voor het uitwerken van de opdracht. 

Studie uren

Het kan voorkomen dat er meer uren nodig zijn dan aangegeven in de opdrachtomschrijving. Als deze uren nodig zijn voor de afspraken binnen de opdrachtomschrijving, noemen we dit studie uren. Deze uren worden niet meegerekend in de betaling. Het kan namelijk voorkomen dat de student nog onderzoek moet doen voor hun eigen vaardigheid of kennis.

Extra uren

Naast studie uren kunnen er ook extra uren voorkomen. Dit zijn uren die extra zijn naast de afspraken die gemaakt zijn en niet verwerkt zijn in de opdrachtomschrijving. Deze uren kunnen extra worden aangevraagd, zodat ook dit werk in een nieuwe opdrachtomschrijving kan worden verwerkt. Daarnaast kunnen deze werkzaamheden daarna worden weergegeven op het profiel van de student en zorgt dit ervoor dat de student ook hiervoor uitbetaald krijgt.

Klachten

Loopt de samenwerking niet goed? Bespreek dit dan eerst met de student zelf. Zo kunnen jullie samen de volgende stap bepalen. Komen jullie er dan nog niet uit? Neem dan contact op met ons, dan kunnen we samen kijken hoe we dit kunnen oplossen.

Oplevering

Recensie en reflectie

Ons doel is om de student te helpen bij het eigen maken van hun studie door hen zelfstandig werkelijke opdrachten te laten uitvoeren. Het is hiervoor belangrijk voor de student om te weten wat jij er van vond en hoe ze het werk zelf ervaren hebben. Met dit doel wordt de opdracht afgesloten met een recensie van jou en een reflectie van de student. Dit wordt wederom zichtbaar op hun profiel voor de volgende klant.

Vakgebieden

Architectuurplannen en bouwgereedschap op een tafel.

Bouwkunde

Kleine bouwkundige opdrachten zoals het ontwerpen en tekenen van een uitbouw

Een vrouw met twee verfkwasten in haar handen.

Schilder

Vind een student voor jouw kleine schilderklus, zoals een wand of decoratief in de kinderkamer

Een vrouw typt op haar laptop voor een stapel boeken.

Ander vakgebied?

Ben je opzoek naar een student voor een andere opdracht, van een ander vakgebied? Neem contact op!

Binnenkort beschikbaar

Om meer mensen te kunnen helpen, is Vakstudenten.nl continu bezig met het verbreden van het aanbod. Benieuwd wanneer jouw vraag beantwoordt kan worden? Neem contact op!